Sunday, May 6, 2012

Going back to school ! yeah yeah !


Yuhuuuuuu …
cuti sekolah dah habis…
So now it’s time to go back SCHOOL…
Excited sangat bila cuti sekolah habis dan whitepearl akan kembali ke sekolah…
Haha pelik bukan?
Kalau orang lain rasa sekolah was the most scary and no fun at all !
TAPI!!! Bagi whitepearl sekolah merupakan tempat yang paling best !
Sebab boleh jumpa kawan2 dan guru2 yang sentiasa whitepearl rindui dan sayangi !

Tapi kenyataan sebenarnya sebelum ni whitepearl memang sangat2 tak nak(X) langsung masuk sekolah sambung form6…*sejujurnya* … tapi apa boleh buat keputusan spm whitepearl yang seadanya membuatkan whitepearl berusaha untuk menerima kenyataan untuk masuk sekolah sambung form 6.

Tapi dengan keputusan yang seadanya itu whitepearl dapat juga tawaran dari IPTS. So, whitepearl Fikir…fikir…fikir…fikir… dan fikir sebaik2nya whitepearl tetapkan pendirian akan masuk form 6 jugak AKHIRNYA! Sebab tawaran yang whitepearl dapat tue jauh bah dan swasta lagi tu, whitepearl manalah sanggup nak tinggalkan parents whitepearl buat masa nie because I’m gonna miss them L … lagipun tawaran itu hanya untuk diploma *haha memang diploma lah kawan kalau lepasan spm* …


Lagipun form 6 bukannya teruk…
kebanyakan student tak mau masuk form 6 sebab form 6 nie susah, boleh buat kepala pecah *haaaaaaa jangan salah faham pecah bukan buat kita mati ok, Cuma boleh buat stress gitue*  … tapi untuk zaman kemasukan form 6 bermula dari generasi whitepearl iaitu generasi 1994 form 6 akan mempunyai sistem yang berbeza sikit dari form 6 yang lepas2 …So sama2 lah kita berdoa agar form 6 tahun ini mudah dan best! 


Beza? Beza camna ek? Ok nak tahu korang klik link ini-------------------
Format baru tingkatan 6
Format baru tingkatan 6
Format baru tingkatan 6 (Penting.utama.padat.tepat)
(Hah 3 link whitepearl bagi,harap faham dengan sistem baru tue dan berpuas hati yerr^^)

So sekali lagi whiteparl akan memakai pakaian ini…

Jeng jeng jeng…

tapi  sarung sekolah tue biru akan digantikan dengan hitam, hah baru ler nampak senior kalau sarung warna hitam.wow menarik bukan aksi whitepearl dalam gambar tue ! J…haha korang jangan risau badak tu dah whitepearl jinakkan so tidak(X) merbahaya sama sekali. hehehe

Hem sungguh tidak sabar untuk ke sekolah!

Ok… ok… tau banyak sangat whitepearl berkata2 kan bosan pulak jadinya… tapi ini blog I ok… suka hati I nak cakap banyak ataupun tak :P …haha*jangan marah yerrrr*
Dan maaf hehe mood whitepearl hari nie nak guna font colour yang warna warni so maaf andai mata anda sakit apabila membaca post ini ..hehehe
Assalamualaikum…




Cerita menarik dari saya yang anda terlepas pandang.
~Kisah yang mampu buat air mata menitis~ (Click here)
Ceritera hidpu whitepearl @1 (Click here)

10 comments:

  1. tahniah tahniah utk semua kjayaan yg dh dicapai.
    mmm form 6 susah ke?bg sy xlah susah..sbb ajar kita utk brdikari tu sbnarnya.. :)

    ReplyDelete
  2. nah. masuk form 6 :) jumpa nanti :D

    ReplyDelete
  3. Harith iskandar : thankyu :D .. em form 6 susah atau tidak msih blum dapat sya pastikan hehe .. tpi dengar khabar form 6 bermula dengan kemsukan kami akan lebih senang sikit :D yep, ajar kita berdikari dan persediaan untuk sambung study lebih jauh :D

    Norafifah Roshman : haha yep msuk form 6.. dan u akan nampak muka sya hari2 di sekolah sekali lagi ... hehe jgn lupa bertegur sapa yerr :D

    ReplyDelete
  4. hii..congrats dpt Form 6..sy pun form 6 juga ..hehe...mula2 rasa mmg x mau msk..But I can guarantee you one thing,if you work hard,it'll probably be the best thing in your life..Good luck :)

    ReplyDelete
  5. Ezra : hi :D congrats untuk u jugak ..
    bru mau masuk atau dah jadi form 6??
    yep work hard !!!
    what we get is based on our effort with it!!
    good luck untuk u jugak :)

    ReplyDelete
  6. saya upper 6 thn ni..means you are my junior..hehehe :P

    ReplyDelete
  7. Ezra : owh upper 6 .. yeah junior and u my senior.. yuhuu tunjuk ajar ku sifu .. :)

    ReplyDelete
  8. HAHA :D yess, eh, mesti tegur2 ma. kita kan satu schl. esseh :D

    ReplyDelete
  9. Harap-harap bila kita masuk Pra U ajar kita jadi lebih matang dan BERKETRAMPILAN dan jadi motivator & INSPIRASI untuk junior kita di SMK Kundasang.. ^^<

    ReplyDelete
  10. Norafifah : esseh.. yer rajin2 ler koe tegur kakak2 koe nie(walaupun pada fizikal kami xngam jadi senior..hehe)

    Mizz : yes ! semoga kita semua berjaya di Pra U :) sama2 kita jadi yang terbaik..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...