Tuesday, May 8, 2012

Hari yang teruk!

Ok Hari ni,selasa, 8 may 2012 merupakan hari yang teruk bagi whitepearl ... nak tahu kenapa.. ok meh sini duduk diam dan pasang telinga korang dan dengar cite whitepearl nie.. :D

sebenarnya hari nie merupakan hari mendaftar untuk masuk form 6 a.k.a hari pertama nak ke sekolah ...

hah! hati bukan main, heppy gile!! well orang nak sambung belajar, sambung sekolah mestilah heppy kan .. setelah sekian lama bercuti dan menternak lemak2 di badan akhirnya masa yang dinanti2kan tiba .. sapo yang xakan heppy kawan ! lainlah kalau u memang dah benci sangat dgn skolah dan baju sekolah tue .. hehe


ok ! back to my HARI YANG TERUK punya story hehe...
kenapa whitepearl cakap hari yang teruk tapi sebenarnya heppy giler?


begini kisahnya, sebelum masuk ke dewan untuk mendaftar , di depan pintu dewan ada lah pulak guru disiplin niee... hah ! bila sebut guru disiplin korang mesti dah tau dah pasal apa! well tapisan disiplin mesti ada kan,, dan tapisan yang mesti kami kena lalui ialah....


jeng jeng jeng ... haha'
TAPISAN DISIPLIN PAKAIAN !!! yuhuuu *ceh excited tiba2 *

Huh ! baju whitepearl memang dah orait dah ! perfectttt gitue tapi masalahnya kasut whitepearl... haha .. kasut yang whitepearl pakai kasut kulit bertumit..*tapi tumit average je ok tak tinggi pown*

sebenarnya peraturan tue kami semua tdk tahu pun ! masuk jak sekolah, baru di beritahu... aishhh ada ka patut !


....=.=
hemm,, oleh kerana whitepearl nak jugak mendaftar hari nie so whitepearl pergilah ke kedai kasut untuk membeli kasut baru, syukur alhamdulillah cukup jugak duit yang whitepearl bawa.. dapat lah juga beli... so whitepearl beli lah kasut hitam...

selesai jak membeli whitepearl go back school untuk mendaftar dengan senyuman yang lebar dan menawan *ceh menawan ke? haha*

ingatkan dah ok dah kasut yang whitepearl beli... hampeh! tambah BENGANG jadinya!

nak tahu kasut apa yang dibenarkan??
hum kasut yang bertali tu ler dan HITAM!
*hehe malas nak letak gambar, lagipun takkan korang tak kenal kasut hitam bertali ..hehe*

ni dah tambah MARAH+senyum haha, kenapa lah tidak bagitahu secara detail... hah! kawan whitepearl dah menitiskan air mata dah pasal nie!! haizz .. jadi whitepearl yang tabah(hehe)+marah+masih senyum naik balik ke pekan ke kedai kasut untuk tukar kasut.. awww~ alhamdulillah, nasib baiklah orang kat kedai kasut tu baik hati, nak juga dorang tolong kami... so sekali lagi turun ke sekolah untuk mendaftar hah kali nie dengan hati yang amat lega sekali!


fuhhhh~ setelah penat berusaha untuk tukar kasut kepada yang dibenarkan akhirnya dapat jugaklah kitorang mendaftar...
akhirnya kami senyuuuuuuummmm jeeee... hehe :)
USAHA TANGGA KEJAYAAN'hehe

Dan yang #bestnya hari ni whitepearl dapati ada ramai pelajar baru.. haha whitepearl kan bekas pelajar dan bakal jadi pelajar lagi di sekolah whitepearl :D !! actually, can't wait to begin real school day..haha.. sebelum masuk sem 1, kitorang akan ada orentasi...


#Walaupun hari ini hari yang teruk tapi bagi whitepearl ia merupakan pengalaman yang paling bermakna :) so esok pergi sekolah hati kena riang :) .. oppss untuk gambar whitepearl berpakaian sekolah hari nie takdo because so busy lah tadi tak sempat nak ambik gambar :DDDD (blog whitepearl merupakan blog yang aman so peace ^^V)

#maaf andai terkasar bahasa dan thankyu sebab sudi baca dan singgah blog whitepearl sangat-sangat menghargai :D ...


Antara cerita yang anda terlepas pandang..
Going back to school ! yeah yeah !(Click here)
~Kisah Yang Mampu Buat Airmata Menitis~ (Click Here)

2 comments:

  1. oooo sadis tul lah..ehehe :)
    mmg betul la, nnti jd pngalaman yg manis nnti bile dh kluar form6 nnti...caye la
    tp kan yg paling best sis ni dh kire jadik senior lah kan?so jgn buli adik2 yerrr.... :p

    ReplyDelete
  2. Haha ... sgt2 sadis :)
    o yeah pengalaman yg sangat bermakna..hoh0
    ahaha tdk akan buli lh.. entah2 saya yg kena buli, sebab badan kitorang semua cute2 jer junior2 kitorang lagi besar dari kami...haha
    lagipun kami masih junior kepada upper6 :) hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...